Contentmarketing heeft als zelfstandig instrument geen bestaansrecht
De uitdaging van 2016 zit in de creëren van een intrigerende en gelaagde contentstrategie. Een strategie die betrekking heeft op alle online en offline kanalen/middelen, óók het allerbelangrijkste kanaal: de medewerker.
De contentstrategie omvat alle content genres van verleidende/voorlichtende en activatie content tot en met procescontent.. Een contentstrategie omvat ook de manier waarop kanalen/middelen elkaar ondersteunen, en aanvullen. Dit binnen de juiste gelaagdheid: welke kanaal is het belangrijkste voor welke boodschap en doelgroep.
De contentstrategie bepaald hoe ook (als het ingezet wordt) het instrument contentmarketing effectief planmatig en duurzaam kan bijdragen aan de (merk)waarden en bedrijfsdoelstellingen van de organisatie.
In de contentstrategie staat o.a.:
- Hoe content het DNA (identiteit) van je bedrijf uitdraagt aan externe doelgroepen en overdraagt aan medewerkers. En dat kan niet ver af staan van hoe doelgroepen je zien
- Hoe je de content intrigerend en onderscheidend maakt door een eigen DNA samen te stellen. Duidelijke keuzes in stijl, vorm, woorden, ritme, klanken, beelden en video geeft je een eigen herkenbare DNA.
Content met een eigen DNA is aantrekkelijk, attractief en verleid. Content die mensen bereikt, raakt en in beweging zet zorgt er voor dat mensen van jouw content (en jouw bedrijf) houden. Graag klant van jouw bedrijf willen zijn en de beleving willen delen met anderen.
Daar zit de uitdaging voor contentmarketing in 2016: uniek en onderscheidend zijn met content met een eigen DNA passend binnen de integrale contentstrategie.
In 1995 start Atie de Heer Data Direction bv. In 2011 verscheen haar eerste boek ‘Content
organizing in de praktijk’. Atie heeft veel ervaring als content organizer op strategisch-inhoudelijke en
organisatorische gebied bij o.a. ABN AMRO, Ahold, PostNL, UWV, ING, Robeco, ANP, PCM,
ANWB, Wavin, NPO en gemeente Den Haag.