Velocity Partners

‘De grootste bedreiging van Content Marketing is Content Marketing’

Doug Kessler

Why is 90% of science fiction crap? Omdat 90% van alles ‘crap’ is. Dus ook 90% van alle content marketing. Aldus Doug Kessler, key note speaker op het CMFF congres op 17 mei 2016 in Amsterdam. De vraag is: hoe verlagen we dat percentage?

De middelmatige science fiction schrijver Theodor Sturgeon kreeg ooit de vraag voorgelegd: waarom is 90% van de science fiction rommel? ‘Omdat 90% van alles dat wordt gemaakt rommel is’, was zijn antwoord. De wet van Sturgeon, noemt Kessler dat. Ter geruststelling stelt Kessler dat hij ‘crap’ definieert als ‘middelmatige content’.
De enige bedreiging voor content marketing is dan ook... content marketing. Er is te veel, en het is niet goed genoeg. Er zijn 48 redenen waarom het zo middelmatig is, en Kessler geeft ons er acht.

Lage verwachtingen

De verwachtingen zijn te laag. Er stond niet in de briefing dat het bovengemiddeld moest zijn. Niemand vroeg om een ‘homerun’. Maar als je niet besluit een homerun te slaan, wordt alles wat je doet middelmatig.

Gebrek aan inleving in de doelgroep

Voor wie doe je het allemaal? Leef je in! Ga bij ze langs, ontmoet ze, praat met ze, ontdek wat hun verwachtingen zijn. En overtref ze vervolgens.

Commissies

Laat zo min mogelijk mensen commentaar leveren op wat je hebt gemaakt. Hoe meer mensen betrokken zijn, hoe slechter de content wordt. Laat mensen alleen commentaar geven op hun eigen vakgebied.

Alles willen vertellen

Natuurlijk: jouw product is geweldig. En wat kan je product veel! Dat wil je allemaal vertellen aan je doelgroep. Fout. Kies één geweldig feature en maak daar iets indrukwekkends van.

Weet wat je sweet spot is

Jij bent deskundig op een bepaald gebied, en die deskundigheid wil je delen met je klanten. Maar zitten die op jouw verhaal te wachten? Dat stukje van jouw verhaal dat de klant interessant vindt, is je sweetspot. Vind hem, en zorg dat je content er altijd in zit.

Luiheid

Maak niet ‘een blogpost over content marketing’, maar ‘dé blogpost over content marketing’. Haal alles uit de kast. Werk hard.

Wees krankzinnig eerlijk

Ok, je product kan niet alles. Maar daar praat je niet over. Of toch? Eerlijkheid betaalt zichzelf terug in vertrouwen van je klanten. Vertel de ergste dingen over jezelf.

Niet aardig zijn

Durf te zeggen dat een idee gewoon slecht is.

3 take aways van Doug
  • Bedenk altijd voor wie je je content maakt. Jij maakt wat je publiek wil lezen.
  • Ga voor de homerun. Middelmatigheid is er al genoeg.
  • Houd het team dat de content goedkeurt zo klein mogelijk.
Wie is Doug Kessler?

Doug Kessler is een Amerikaan in Londen: eigenaar, oprichter en creatief directeur van Velocity, een toonaangevend B2B content marketing bureau in de Engelse hoofdstad.