Key note speaker

‘Bigger, braver, bolder please’

Ann Handley

Content marketing keynote speaker Ann Handley pleit voor een ander perspectief op content. ‘Het moet bigger, braver en bolder.’

Er is al zoveel content, en er komt nog meer bij. Dan kun je maar beter zorgen dat je content er uitspringt. De vraag is: als je logo wegvalt, herkennen mensen je dan nog of ben je dan net als de rest? Goed nieuws: voor briljante content zijn geen hoog budget en de bekendste bureaus nodig, slechts een goed stel hersenen. Mensen die snappen hoe je de zoekende consument aan je bindt. Neem Blue Coffee, een keten met weinig vestigingen en lange rijen. Waarom gaan mensen in die rij staan? Omdat ze voor díe koffie gaan. Blijkt dat Blue Coffee e-learnings aanbiedt. En dat de klanten van Blue Coffee met liefde een uur lang naar de e-learning ‘how to brew a amazing cup of coffee’ kijken. Mede dankzij de sympathieke docent en nu dus influencer, de winnaar van een barista-wedstrijd.

Les 1: training is marketing.

Doyourpartner.com
Ander voorbeeld, Plum Organics, producent van babyvoeding. Het bedrijf deed research en ontdekte: 70 procent van de ouders voelt zich schuldig als ze een avondje weggaat. Daardoor praten die ouders de hele avond over hun kinderen, of beginnen ze maar niet meer aan quality time buiten de deur. Plum kwam hierop met de site Doyourpartner.com. Wat dat te maken heeft met babyvoeding? Alles. Meer seks leidt tot gelukkiger ouders, meer kinderen en dus meer vraag naar babyvoeding. Voeg aan de contentstrategie #parentingunfiltered toe en je weet dat mensen over je bedrijf praten.

Les 2: slimme bedrijven volgen geen conversaties, maar leiden ze.

Geen concessies
Laatste voorbeeld: M&R maakt geen geheim van haar hoge doelstellingen. Ze deelt haar hoge eisen aan potentiële klanten op de website:

  • We werken alleen met non-profitorganisaties die duurzame verandering willen.
  • We werken alleen met klanten waarin we geloven.
  • We nemen risico’s.
Les 3: Doe geen concessies. My way or the high way.