Hoofd content bij Wolfgang Digital

‘Zorg dat je gevonden wordt met Google Voice’

Michaela Simpson

Waarom moet je als content marketeer competent zijn in seo, vraagt Michaela Simpson, Head of Content bij een Iers bedrijf in content marketing, de zaal. ‘Omdat je alleen dan wordt gevonden door de zoekmachines.’ Natuurlijk.

Volgens Simpson wordt in 2020 50 procent van alle zoekopdrachten gedaan met Google Voice. En dus is goed vindbare content dan nog belangrijker. ‘Kom je met Google Search nog goed weg met een top5-positie, met Google Voice telt alleen de nummer 1 van de zoekresultaten.’ Aan Simpson en co de schone taak om financiële instelling Zürich Life met een contentcampagne op die nummer1-positie te krijgen. Zo pakten ze het aan:

  • De opdracht: bedenk een content campagne voor ouders met jonge kinderen.
  • De aanpak: ze zochten naar vergelijkbare, goede content om het vervolgens beter te doen.
  • Het resultaat: het organische verkeer steeg met 1,562 procent. Het aantal leads voor spaarproducten voor kinderen nam toe met 25 procent. En last but not least: Züricht Life steeg met legio voice-vragen over de kosten van kinderen naar die felbegeerde nummer1-positie.

Tot zover deel één. ‘De echte waarde kwam pas later’, aldus Simpson. Het jaar erop, toen Simpson en collega’s hun bestaande content verbeterden en op Facebook de conversatie ‘Hoe herinner jij je schooltijd?’ startten. Die campagne leverde veel likes en loves op. Simpson: ‘Doordat we voort konden borduren op bestaande content, waren we het tweede jaar relatief goedkoop uit.’

Tips van Michaela Simpson:

  1. Zorg voor goede basiscontent.
  2. Wees vindbaar dankzij o.a. de Skyscraper-methodiek, snippets en orginal images.
  3. Zet in op die nummer1-positie in Google Search. Alleen dan doe je mee met Google Voice.